Kannaksen taistelupaikkoja ja Talvisodan Summa

 

 

4 pv:n matka kannaksen taistelupaikoille.

Matkan tarkoituksena on tutustua kannaksen taistelupaikkoihin, kuten Äyräpäähän, Taipaleeseen, Siiranmäkeen, Kuuterselkään, Summan Lähteen lohkolle talvisodan ehkä kuuluisimpaan taistelupaikkaan sekä Ihantalaan. Päivät sijoittuvat viikonloppuun siksi, koska Summan taistelumaasto on pääosin nykyisen Kamenkan sotilaskylän harjoitusaluetta. Pääsy alueelle viikolla on usein harjoitusten takia kielletty. Viikonloppuna alueelle pääsy on todennäköisempää, ei koskaan aivan varmaa.

Asiantuntijana on yleensä toiminut Markku Vainio tai Heikki Marttinen.

Matkaohjelmahahmotelma, jota voidaan viilailla ryhmän toiveiden mukaan, on seuraavanlainen:

1.päivä.

2.päivä.

- Aamiaisen jälkeen Taipaleenjoelle josta Siiranmäelle, edelleen Kuuterselkään ja Raivolan lehtikuusimetsän jälkeen hotelliin Terijoelle. Illallinen. Jos kiinnostaa, niin Siiranmäen jälkeen voisimme vilkaista jokin aika sitten hylättyä ydinohjustukikohtaa metsässä betonitien päässä.

3.päivä.

- Aamiaisen jälkeen lähtö Vammelsuun ja Uudenkirkon kautta Summaan. Ensin Summa yleisesti ja Lähteen lohko erityisesti. Sitten Summan kylä. Summasta voimme jatkaa Lähteen tietä Kämärän asemalle, joka oli sotien aikana tärkeä huoltokuljetusten kannalta kuten Perkjärvikin.

4.päivä

Matkalla on mukana sotahistorian asiantuntijana Markku Vainio Raumalta.

Matkasta on saatavana aikaisemmalta matkalta tehty video

 

 

Kysele lisää, vastaan mielelläni.

Antti Viljanen

Ojantie 100,

23450 Lokalahti

050 5969541

fax. 02 8415333

email anvilja@uusikaupunki.fi